Ajdova solata z radičem
Solata narejena s priljubljeno slovensko sestavino, ki jo lepo popestri namaz s papriko. Je lahka in pestra, a vseeno nasiti.
4 osebe
25 minut
Sestavine
Ajdova kaša
300 g
Oljčno olje
1 žlica
Čebula
1/2
Česen
1 strok
Namaz s papriko DROGA
2 žlici
Oljčno olje
3 žlice
Jabolčni kis
1 žlica
Sok
1/2 pomaranče
Radič
1 glava
Ajdova solata z radičem
Solata narejena s priljubljeno slovensko sestavino, ki jo lepo popestri namaz s papriko. Je lahka in pestra, a vseeno nasiti.
1.
korak
Skuhamo kašo
Ajdovo kašo speremo pod tekočo vodo. Prestavimo v lonec in prelijemo z vodo. Začinimo s soljo. Pristavimo na močan ogenj. Kuhamo 15 - 20 minut. Odcedimo in postavimo na stran, da se kaša ohladi.
2.
korak
Pripravimo solatni preliv
Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olje in prepražimo sesekljano čebulo in česen. Damo v skodelico in dodamo namaz s papriko DROGA, oljčno olje, kis in pomarančni sok. Premešamo v solatni preliv in po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom.
3.
korak
Dodamo radič
Radič umijemo pod vodo in ga natrgamo na večje kose. Damo v večjo skledo. Dodamo v ohlajeno ajdovo kašo in prelijemo s pripravljenim solatnim prelivom. Postrežemo.