Burek s kislim zeljem in mletim mesom
Listnat burek v obliki polžka, polnjen z mletim mesom in zeljem.

4 osebe

45 minut
Sestavine
Vlečeno testo
8 kosov
Mleto meso
500 g
Rumena čebula
1
Vložena paprika DROGA
1/2
Kislo zelje DROGA
1 kozarec
Čajna žlička soli
1/2-2/3
Sladkor
1 žlica
Mleti poper
1/3 čajne žličke
Maslo (ali rastlinsko olje)
40-50 g
Burek s kislim zeljem in mletim mesom
Listnat burek v obliki polžka, polnjen z mletim mesom in zeljem.
2.
korak
Priprava nadeva
Mleto meso popražimo, da zamatira. Dodamo drobno narezano čebulo, vloženo papriko DROGA, kislo zelje DROGA, sladkor, sol in poper. Pražimo, da se sestavine ponekod rjavkasto zapečejo.
3.
korak
Premaz in zvijanje
Vlečen list testa premažemo s stopljenim maslom na obeh straneh. Dodamo nov sloj testa in ga prav tako premažemo. Na rob dodamo nadev in ga zvijemo. Na koncu ga zvijemo v polžka in pritrdimo z zobotrebcem.