Sestavine
Vlečeno testo 8 kosov
Mleto meso 500 g
Rumena čebula 1
Vložena paprika DROGA 1/2
Kislo zelje DROGA 1 kozarec
Čajna žlička soli 1/2-2/3
Sladkor 1 žlica
Mleti poper 1/3 čajne žličke
Maslo (ali rastlinsko olje) 40-50 g
AVTOR

Anina kuhinja
Vsi recepti avtorja
Burek s kislim zeljem in mletim mesom
Listnat burek v obliki polžka, polnjen z mletim mesom in zeljem.



1. korak
Priprava kislega zelja
Kislo zelje DROGA z vročo vodo oplaknemo do željene kislosti.
2. korak
Priprava nadeva
Mleto meso popražimo, da zamatira. Dodamo drobno narezano čebulo, vloženo papriko DROGA, kislo zelje DROGA, sladkor, sol in poper. Pražimo, da se sestavine ponekod rjavkasto zapečejo.
3. korak
Premaz in zvijanje
Vlečen list testa premažemo s stopljenim maslom na obeh straneh. Dodamo nov sloj testa in ga prav tako premažemo. Na rob dodamo nadev in ga zvijemo. Na koncu ga zvijemo v polžka in pritrdimo z zobotrebcem.
4. korak
Peka burekov
Po vrhu premažemo z maslom. Bureke pečemo v segreti pečici na 200 stopinj približno 45-50 minut, da se zlato rjavkasto zapečejo.