Sestavine
Piščačji zrezki (iz piščančjih prsi) 4
Sol 1 žlička
Poper 1/4 žličke
Oljčno olje 1 žlica
Burger bombetke 4
Solata ledenka 1/4 glave
Čebula 1
Namaz s papriko DROGA 280 g
AVTOR

Jernej Kitchen
Vsi recepti avtorja
Burger s piščančjimi prsi na žaru, s paprikinim namazom in sesekljano solato
Ta burger s piščančjimi zrezki pečenimi na žaru vas bo navdušil s svojo svežino in vrhunskih okusom po namazu s papriko. Odličen je za vse sezone, saj ga lahko pripravimo v žar ponvi ali spečemo na vročem zunanjem žaru.
1. korak
Pripravimo bombetko

Bombetko za burger prerežemo na pol. Solato sesekljamo in čebulo olupimo ter narežemo na tanke rezine. Spodnji del burger bombetke damo na krožnik in radodarno premažemo z namazom iz paprike Droga.

2. korak
V skledo damo piščanje zrezke

V skledo damo piščančje zrezke in jih začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem.

3. korak
Spečemo zrezke

Na močan ogenj pristavimo žar ponev, ali uporabimo zunanji žar, ki ga segrejemo do 250 stopinj. Na vročo ponev damo piščančje zrezke in jih na vsaki strani pečemo 2 minuti, oziroma do zlate zapečenosti.

4. korak
Pripravimo burger

Čez namaz damo pripravljeno solato. Čez solato položimo pečena piščančja prsa in na vrh dodamo še nekaj rezin čebule. Burger zapremo z zgornjim delom bombetke in postopek ponovimo še s preostalimi sestavinami, da dobimo štiri burgerje.