Sestavine
Svinjski zrezki (vratovina), debeline 0.5 cm 1 kg
Sladka paprika v prahu 1 žlička
Česen v prahu ¼ žličke
Origano ¼ žličke
Kumina ¼ žličke
Sladkor ½ žličke
Poper in sol
Olivno olje ali svinjska mast 3 žlice
Čebula 2
Barvne paprike (rumena, zelena, rdeča) 3
Paradižnik 3
Česen 1 sesekljan strok
Paradižnikov koncentrat 1 žlička
Tabasco omaka 1 žlička
Delikatesne kumarice DROGA 4
Vloženi seseklajni paradižnik 150 g
Tekočina od vloženih kumaric DROGA 80 ml
Voda 100 ml
Mešana solata DROGA, kot priloga 620 g
AVTOR

Jernej Kitchen
Vsi recepti avtorja
Ciganski zrezki
Nimate ideje, kaj kuhati čez vikend? Nežna sladka omaka s kiselkasto noto, sočno meso, ki se kar topi v ustih … Ste že kaj bližje? Ciganski zrezki, kot se zagre.



1. korak
Osušimo in začinimo zrezke
Svinjske zrezke dobro osušimo in damo v skledo. Začinimo s papriko v prahu, česnom v prahu, origanom, kumino, sladkorjem, soljo in poprom. Premešamo, da se mešanica začimb enakomerno razporedi in postavimo na stran.
2. korak
Meso popečemo
Večjo litoželezno ponev pristavimo na močan ogenj. Dodamo olje in polovico mesa. Meso pečemo 2 – 3 minute na vsaki strani. Nato prestavimo na krožnik in ponovimo postopek s preostalim mesom. Ponovno dodajanje olja in potrebno.
3. korak
Dodamo zelenjavo in popražimo
V isto ponev damo na rezine narezani čebuli, na večje kose narezano papriko in pražimo 6 – 8 minut pri šibkem ognju. Dodamo paradižnik narezan na manjše kose, sesekljan česen, paradižnikov koncentrat, Tabasco (poljubno) in na manjše kocke narezane delikatesne kumarice DROGA. Premešamo in kuhamo še 6 – 8 minut. Sledijo vloženi sesekljani paradižniki, tekočina vloženih kumaric DROGA in voda. Začinimo s soljo in poprom in premešamo. Kuhamo 6 minut.
4. korak
Po zelenjavi razporedimo zrezke
Po zelenjavi razporedimo popečene svinjske zrezke in sokove od pečenja, ki so ostali na krožniku. Zrezke rahlo potlačimo v omako, da so delno pokriti v omaki. Na šibkem ognju kuhamo še 12 – 15 minut. Pazimo, da omaka ne vre.
5. korak
Zrezke z omako razporedimo in postrežemo
Zrezke z omako razporedimo med štiri krožnike in postrežemo z mešano solato DROGA in poljubno prilogo.