File orade s kuskusom
Okusna morska jed, ki je lahko tudi sestavni del vašega prazničnega jedilnika. Enostavna in hitra priprava, ki zadostuje za 4 prazne želodčke!
4 osebe
20 minut
Sestavine
Fileji orade
Čajni lonček kuskusa
1
Namaz s papriko DROGA
2 zvrhani žlici
Maslo
1 žlica
Sol & poper
Olivno olje
Sestavine za solato:
Pomaranča
Mandarina
Koromač
Sol & poper
Olivno olje
Granatno jabolko
File orade s kuskusom
Okusna morska jed, ki je lahko tudi sestavni del vašega prazničnega jedilnika. Enostavna in hitra priprava, ki zadostuje za 4 prazne želodčke!
1.
korak
Fileje obrišemo in spečemo
Fileje obrišemo do suhega, na strani, kjer je koža, parkrat z ostrim nožem zarežemo, solimo in spečemo v ponvi na malo olivnega olja. File damo peči s kožo navzdol. Tako bo koža orade lepo hrustljava. Pečemo jih par minut na vsaki strani. Čas peke je odvisen od debeline fileja.
2.
korak
Pripravimo kuskus
Ta čas, ko se fileji pečejo, pripravimo kuskus. Vodo zavremo, jo solimo in kuskus skuhamo po navodilu na embalaži. Običajno se kuskus ne kuha več kot 3-5 minut. Kuhanemu kus kusu vmešamo maslo, da postane lepo kremast, zatem pa še namaz s papriko DROGA.