Sestavine
Zamrznjen stročji fižol 400 g
Oljčno olje 1 žlička
Čebula 1
Česen 3 stroki
Bučno olje 2 žlici
Jabolčni kis 2 žlički
Sol, poper
AVTOR

Jernej Kitchen
Vsi recepti avtorja
Fižolova solata
Preprosta solata narejena z najljubšo slovensko polivko - bučnim oljem. Lepo zaokroži okus pečenke in pečenega piščanca.
1. korak
Skuhamo fižol

V lonec vlijemo liter in pol vode. Dodamo 2 žlički soli in pristavimo na močan ogenj. V vrelo vodo damo fižol in ga kuhamo 10 - 15 minut, da se fižol skuha al dente. Odcedimo in hitro ohladimo v hladni vodi, da fižol obdrži lepo barvo. Prestavimo v servirno skledo.

2. korak
Prepražimo čebulo

Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olje in prepražimo na rezine narezano čebulo in sesekljan česen. Pražimo 2 - 3 minute. Dodamo k fižolu v skledi.

3. korak
Začinimo solato

Solato začinimo z bučnim oljem, jabolčnim kisom ter po okusu s soljo in poprom.