Fižolova solata
Preprosta solata narejena z najljubšo slovensko polivko - bučnim oljem. Lepo zaokroži okus pečenke in pečenega piščanca.
4 osebe
15 minut
Sestavine
Zamrznjen stročji fižol
400 g
Oljčno olje
1 žlička
Čebula
1
Česen
3 stroki
Bučno olje
2 žlici
Jabolčni kis
2 žlički
Sol, poper
Fižolova solata
Preprosta solata narejena z najljubšo slovensko polivko - bučnim oljem. Lepo zaokroži okus pečenke in pečenega piščanca.
1.
korak
Skuhamo fižol
V lonec vlijemo liter in pol vode. Dodamo 2 žlički soli in pristavimo na močan ogenj. V vrelo vodo damo fižol in ga kuhamo 10 - 15 minut, da se fižol skuha al dente. Odcedimo in hitro ohladimo v hladni vodi, da fižol obdrži lepo barvo. Prestavimo v servirno skledo.
2.
korak
Prepražimo čebulo
Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olje in prepražimo na rezine narezano čebulo in sesekljan česen. Pražimo 2 - 3 minute. Dodamo k fižolu v skledi.
3.
korak
Začinimo solato
Solato začinimo z bučnim oljem, jabolčnim kisom ter po okusu s soljo in poprom.