Pekač premera 24 cm dobro namastimo. Vsak list vlečenega testa položimo v pekač tako, da prekrije dno, preostali del pa gleda iz pekača. Vlečeno testo polagamo v pekač v smeri urinega kazalca na tak način, da se zunanji konci ne prekrivajo.
V skledi premešamo skuto in sladkor. V ločeni skledi premešamo kislo smetano, sladkor in jajca z metlico. V tretji skledi pa premešamo ribana jabolka in sladkor. Dodamo cimet in drobtine ter premešamo.
Na dno pekača damo dve žlici mešanice skute. Pokapljamo z dvema žlicama kisle smetane in potresemo z mešanico jabolk. Pokapljamo z žličko masla. Prekrijemo z eno plastjo vlečenega testa in postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka vseh sestavin. Ko uporabimo še zadnjo plast vlečenega testa, ob robu odvečno testo obrežemo. Pokapljamo s stopljenim maslom in prelijemo s preostalo kislo smetano. Napikamo z zobotrebcem.
Gibanico postavimo v predhodno segreto pečico, kjer na srednji rešetki pečemo 40 - 45 minut pri 200 °C. Pečeno gibanico z jabolki postavimo na stran za 20 - 30 minut, nato postrežemo s sladkorjem v prahu še toplo.