V skledo damo suh fižol in ga prelijemo z vodo. Pustimo čez noč, da se dobro namoči. Na šibek ogenj postavimo litoželezni lonec, oziroma drugi lonec, primeren za pečenje v pečici. Vanj damo olje, sesekljan česen, sesekljano čebulo, papriko v prahu in moko. Premešamo in pražimo 5 minut, da se zelenjava zmehča, moka pa skuha.
Veliko skledo napolnimo z vodo in vanjo stresemo kislo repo. To dobro speremo, nato pa odcedimo in uporabimo.
V lonec k čebuli dodamo kislo repo, olupljen in na kocke narezan krompir, odcejen namočen fižol in rebra. Začinimo z lovorovim listom, soljo in poprom
Sestavinam v loncu prilijemo liter vode in počakamo, da mešanica zavre. Pokrijemo s pokrovom in postavimo v predhodno segreto pečico, kjer na spodnji rešetki kuhamo 3 - 3 ½ ure pri 160 stopinjah. Ko je jota kuhana, odstranimo lovorova lista in razdelimo med krožnike ter postrežemo.