Ocvrte piščančje krače s tatarsko omako
Hrustljave piščančje krače so odličen obrok med tednom in čez vikend.

6 osebe

40 minut
Sestavine
Piščančje krače
1200 g
Pinjenec
500 ml
Tekočina vloženih kumaric DROGA
120 ml
Česen v prahu
1 žlička
Kajenski poper v prahu
1/2 žličke
Poper v prahu
1 žlička
Sol
2 žlički
Olje za cvrtje
1500 ml
Gladka bela moka
250 g
Koruzna moka
100 g
Česen v prahu
1/2 žličke
Paprika v prahu
1 žlička
Sol
1 žlička
Majoneza
100 g
Kisla smetana
150 g
Sesekljan peteršilj
1 žlica
Sesekljane vložene kumarice DROGA
2 žlici
Sesekljane kapre
1 žlica
Limonin sok
1 žlica
Fileti paprike DROGA
Za postrežbo
Ocvrte piščančje krače s tatarsko omako
Hrustljave piščančje krače so odličen obrok med tednom in čez vikend.
1.
korak
Piščanca damo v večjo skledo
Piščančje meso damo v večjo skledo in dodamo pinjenec, tekočino vloženih kumaric, česen v prahu, kajenski poper, poper in sol. Dobro premešamo in skledo pokrijemo z živilsko folijo. Postavimo v hladilnik za 4 ure, ali čez noč (do 24 ur).
2.
korak
V manjšo skledo dodamo sestavine in premešamo
V manjšo skledo damo majonezo, kislo smetano, drobno sesekljane vložene kumarice DROGA, sesekljane kapre, sesekljan peteršilj in limonin sok. Začinimo s soljo. Dobro premešamo z žlico in postrežemo ali hranimo v hladilniku do nadaljne uporabe.
3.
korak
Segrejemo olje
Olje nalijemo v globoko (litoželezno) ponev ter ga segrejemo do 175 stopinj. V večji krožnik stresemo gladko belo moko, koruzno moko, česen v prahu, papriko v prahu in sol. Premešamo, da se sestavine povežejo. Piščanca vzamemo iz hladilnika in dobro povaljamo v mešanici za paniranje. Takoj ocvremo. Nekaj piščančjih krač (približno 4) potopimo v vroče olje in jih cvremo 16 – 18 minut, oziroma, do zlate zapečenosti. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka sestavin.
4.
korak
Postrežemo
Postrežemo s pripravljeno tatarsko omako in narezanimi fileti paprike DROGA.
UPORABLJENI DROGA ARTIKLI V RECEPTU