Sestavine
Piščančje krače 1200 g
Pinjenec 500 ml
Tekočina vloženih kumaric DROGA 120 ml
Česen v prahu 1 žlička
Kajenski poper v prahu 1/2 žličke
Poper v prahu 1 žlička
Sol 2 žlički
Olje za cvrtje 1500 ml
Gladka bela moka 250 g
Koruzna moka 100 g
Česen v prahu 1/2 žličke
Paprika v prahu 1 žlička
Sol 1 žlička
Majoneza 100 g
Kisla smetana 150 g
Sesekljan peteršilj 1 žlica
Sesekljane vložene kumarice DROGA 2 žlici
Sesekljane kapre 1 žlica
Limonin sok 1 žlica
Fileti paprike DROGA Za postrežbo
AVTOR

Jernej Kitchen
Vsi recepti avtorja
Ocvrte piščančje krače s tatarsko omako
Hrustljave piščančje krače so odličen obrok med tednom in čez vikend.



1. korak
Piščanca damo v večjo skledo
Piščančje meso damo v večjo skledo in dodamo pinjenec, tekočino vloženih kumaric, česen v prahu, kajenski poper, poper in sol. Dobro premešamo in skledo pokrijemo z živilsko folijo. Postavimo v hladilnik za 4 ure, ali čez noč (do 24 ur).
2. korak
V manjšo skledo dodamo sestavine in premešamo
V manjšo skledo damo majonezo, kislo smetano, drobno sesekljane vložene kumarice DROGA, sesekljane kapre, sesekljan peteršilj in limonin sok. Začinimo s soljo. Dobro premešamo z žlico in postrežemo ali hranimo v hladilniku do nadaljne uporabe.
3. korak
Segrejemo olje
Olje nalijemo v globoko (litoželezno) ponev ter ga segrejemo do 175 stopinj. V večji krožnik stresemo gladko belo moko, koruzno moko, česen v prahu, papriko v prahu in sol. Premešamo, da se sestavine povežejo. Piščanca vzamemo iz hladilnika in dobro povaljamo v mešanici za paniranje. Takoj ocvremo. Nekaj piščančjih krač (približno 4) potopimo v vroče olje in jih cvremo 16 – 18 minut, oziroma, do zlate zapečenosti. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka sestavin.
4. korak
Postrežemo
Postrežemo s pripravljeno tatarsko omako in narezanimi fileti paprike DROGA.