Sestavine
Moka Manitoba 300 g
Suhi kvas 5 g
Mlačna voda 180 ml
Oljčno olje 1 žlička
Sol 5 g
Paradižnikova omaka za pico DROGA 160 g
Ribani sir za pico 400 g
Slanina 8 rezin
Šampinjoni rezani v slanini DROGA 6 žlic
Rdeča paprika 1/2
Rumena paprika 1/2
Pekoči feferoni DROGA 6
Sušen origano 1 čajna žlička
AVTOR

Jernej Kitchen
Vsi recepti avtorja
Pikantna pizza s slanino
Bogata pica, ki bo očarala ljubitelje sveže paradižnikove omake z noto pekočih feferonov, ki prijetno presenetijo tu in tam. Za teksturo in okus poskrbijo še rezani šampinjoni, slanina in sir.
1. korak
Pripravimo testo

V skledo kuhinjskega robota damo moko, suhi kvas, vodo, oljčno olje in sol. Pri nizki hitrosti zagnetemo v prožno testo. Mešamo 5 minut, da nastane gladko testo. Na roke gnetemo 10 minut. Skledo s testom pokrijemo z živilsko folijo in postavimo na stran. Pri sobni temperaturi naj testo vzhaja 35 - 50 minut, oziroma tako dolgo, da vidno naraste. Testo damo na dva dela in vsak kos testa oblikujemo v kroglo. Testo pustimo na delovni površini 20 - 30 minut. Delovno površino pomokamo z ostro moko in raztegnemo vsako testo posebej. Pripravimo vsako pico posebej.

2. korak
Testo premažemo in razporedimo slanino

Testo premažemo s paradižnikovo omako za pico in čez omako razporedimo riban sir. Čez riban sir damo slanino.

3. korak
Razporedimo zelenjavo

Čez slanino razporedimo rezane šampinjone, čez šampinjone pa razporedimo rezine sveže paprike.

4. korak
Dodamo feferone in spečemo

Pekoče feferone položimo na pico in enakomerno posujemo z origanom. Pico postavimo v segreto pečico na eno rešetko nižje od sredine. Poljubno uporabimo kamen za peko. Pico pečemo 6 - 8 minut pri 250 stopinjah. Ko je pica pečena, jo prestavimo iz pečice in pripravimo še drugo pico.