V skledo kuhinjskega robota damo moko, suhi kvas, vodo, oljčno olje in sol. Pri nizki hitrosti zagnetemo v prožno testo. Mešamo 5 minut, da nastane gladko testo. Na roke gnetemo 10 minut. Skledo s testom pokrijemo z živilsko folijo in postavimo na stran. Pri sobni temperaturi naj testo vzhaja 35 - 50 minut, oziroma tako dolgo, da vidno naraste. Testo damo na dva dela in vsak kos testa oblikujemo v kroglo. Testo pustimo na delovni površini 20 - 30 minut. Delovno površino pomokamo z ostro moko in raztegnemo vsako testo posebej. Pripravimo vsako pico posebej.
Testo premažemo s paradižnikovo omako za pico in čez omako razporedimo riban sir. Čez riban sir damo slanino.
Čez slanino razporedimo rezane šampinjone, čez šampinjone pa razporedimo rezine sveže paprike.
Pekoče feferone položimo na pico in enakomerno posujemo z origanom. Pico postavimo v segreto pečico na eno rešetko nižje od sredine. Poljubno uporabimo kamen za peko. Pico pečemo 6 - 8 minut pri 250 stopinjah. Ko je pica pečena, jo prestavimo iz pečice in pripravimo še drugo pico.