Piščanca razpremo, ga posolimo zunaj in znotraj ter postavimo na pekač. Postavimo v hladilnik čez noč, da se piščanec osuši. Piščanca dvajset minut pred pečenjem vzamemo iz hladilnika.
Korenje narežemo na večje kose, čebulo na četrtine. Damo v večji pekač. Piščanca s papirnatimi brisačkami osušimo. V notranjost damo razpolovljeno pomarančo ter ga tesno zvežemo pri nogah. Piščanca postavimo na čebulo in korenje. Prilijemo 50 ml vode in postavimo v predhodno segreto pečico na srednjo rešetko. Pečemo 1 uro 15 minut pri 180 °C. Piščanca premažemo z javorjevim sirupom in pečemo še 5 minut pri 200 °C, da se piščanec zlato obarva.
Piščanca vzamemo iz pečice, ga pokrijemo s papirjem za peko, nato pa še z alufolijo in ga postavimo na stran za 20 - 30 minut.
Krompir olupimo in narežemo na tri centimetre velike kose. Krompir damo v lonec, prelijemo z vodo. Dodamo malo soli in pristavimo na močan ogenj. Ko zavre, kuhamo 10 minut, nato odcedimo in pustimo na cedilu 5 minut. Dobro pretresemo krompir. Prestavimo na večji pekač obložen s papirjem za peko. Pokapljamo z oljčnim oljem in premešamo. Z lopatko rahlo pritisnemo ob krompir, da se rahlo splošči. Postavimo v predhodno segreto pečico, kjer pečemo 20 minut pri 210 °C (ventilator). Posujemo z nastrganim parmezanom, postavimo nazaj v pečico in pečemo še 10 minut.
Sokove od pečenja piščanca prelijemo v kozico. Z žlico odstranimo maščobo. Pristavimo na zmeren ogenj in počakamo, da zavre. Dodamo timijan, majaron in vino. Kuhamo 3 - 4 minute, nato v manjši skodelici premešamo maslo sobne temperature in moko, da dobimo gladko zmes. Med rednim mešanjem z metlico vmešamo v omako in kuhamo 5 minut. Šampinjone DROGA speremo pod vodo in jih z narežemo na polovico. Dodamo k omaki, po okusu solimo in popramo ter odstavimo z ognja.
Pečenega piščanca postrežemo s pečenim krompirjem in domačo gobovo omako.