Polnjena velikonočna jajca s hrenom in slanino
Polnjena velikonočna jajca s hrenovim polnilom, svežimi začimbami ter hrustljavo slanino bodo zagotovo popestrila velikonočni zajtrk in navdušila s svojo drugačnostjo. Iz nekaj tradicionalnih sestavin in nekaj dodatkov bomo ustravili popolnoma nove okuse, ki bodo pustili vtis!

6 osebe

25 minut
Sestavine
Srednje velika jajca
10
Majoneza
30 g
Grški jogurt
50 g
Gorčica
1 žlička
Jabolčni kis
1/2 žličke
Hren z jabolki DROGA
2 žlički
Slanina
70 g
Sveži peteršilj
1/2
Polnjena velikonočna jajca s hrenom in slanino
Polnjena velikonočna jajca s hrenovim polnilom, svežimi začimbami ter hrustljavo slanino bodo zagotovo popestrila velikonočni zajtrk in navdušila s svojo drugačnostjo. Iz nekaj tradicionalnih sestavin in nekaj dodatkov bomo ustravili popolnoma nove okuse, ki bodo pustili vtis!
1.
korak
Skuhamo 10 jajc
V kozici zavremo vodo in v njej skuhamo 10 jajc. Kuhamo jih 10 minut, da postanejo trdo kuhana.
2.
korak
Na ponvi popečemo slanino
Med tem časom drobno narežemo slanino in jo na ponvi popečemo, da postane hrustljava. Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo.
3.
korak
Jajca ohladimo in olupimo
Kuhana jajca popolnoma ohladimo in olupimo. Vsako jajco previdno prerežemo po polovici ter ločimo beljak od rumenjaka.
4.
korak
Ločimo beljak od rumenjaka
V ločeno skledo dodamo rumenjake, beljake pa položimo na servirani pladenj.
5.
korak
Dodamo sestavine
V skledo z rumenjaki dodamo majonezo, gorčico, kis, hren z jabolki DROGA, sesekljan peteršilj, sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo in po okusu dodatno solimo.