Sestavine
Srednje velika jajca 10
Majoneza 30 g
Grški jogurt 50 g
Gorčica 1 žlička
Jabolčni kis 1/2 žličke
Hren z jabolki DROGA 2 žlički
Slanina 70 g
Sveži peteršilj 1/2
AVTOR

Breakfast Club
Vsi recepti avtorja
Polnjena velikonočna jajca s hrenom in slanino
Polnjena velikonočna jajca s hrenovim polnilom, svežimi začimbami ter hrustljavo slanino bodo zagotovo popestrila velikonočni zajtrk in navdušila s svojo drugačnostjo. Iz nekaj tradicionalnih sestavin in nekaj dodatkov bomo ustravili popolnoma nove okuse, ki bodo pustili vtis!



1. korak
Skuhamo 10 jajc
V kozici zavremo vodo in v njej skuhamo 10 jajc. Kuhamo jih 10 minut, da postanejo trdo kuhana.
2. korak
Na ponvi popečemo slanino
Med tem časom drobno narežemo slanino in jo na ponvi popečemo, da postane hrustljava. Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo.
3. korak
Jajca ohladimo in olupimo
Kuhana jajca popolnoma ohladimo in olupimo. Vsako jajco previdno prerežemo po polovici ter ločimo beljak od rumenjaka.
4. korak
Ločimo beljak od rumenjaka
V ločeno skledo dodamo rumenjake, beljake pa položimo na servirani pladenj.
5. korak
Dodamo sestavine
V skledo z rumenjaki dodamo majonezo, gorčico, kis, hren z jabolki DROGA, sesekljan peteršilj, sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo in po okusu dodatno solimo.
6. korak
Postrežemo
S pomočjo žličke ali brizgalke napolnimo polovičke ter posujemo z dodatno hrustljavo slanino. Okrasimo s svežim peteršiljem in postrežemo. Pa dober tek!