Sestavine
Dvojni paradižnikov koncentrat DROGA 4 jedilne žlice
Sol 1/2 čajne žličke
Sladka paprika 1 čajna žlička
Česen v prahu 1/2 čajne žličke
Provansalske ali pizza začimbe 1 čajna žlička
Olivno olje 2 jedilni žlici
Med 1 jedilna žlica
Voda (po potrebi)
Tofu 200 g
Sol in poper
Namaz s papriko DROGA 4 jedilne žlice
Med 2 jedilni žlici
Kumara
Kuhane testenine
Špinača
Avokado ali guacamole
Feta
Popečeni oreščki ali semena
AVTOR

Nina Zorčič
Vsi recepti avtorja
Solata v kozarcu s tofujem, feto in paradižnikovo omako
Sočna testeninska solata kar v kozarcu. Z božanskim hrustljavim tofujem, mariniranem v namazu s papriko in sočno, izjemno okusno paradižnikovo omako. Odlična za uživanje takoj ali kot polnovreden obrok to-go.



1. korak
Zmešajte vse sestavine
V skodelici zmešajte vse sestavine za paradižnikovo omako. Po občutku dodajajte vodo, da dobite želeno gostoto omake. Poskusite in po okusu dodatno začinite s soljo.
2. korak
Dodajte in popecite tofu
V večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte tofu, narezan na majhne kocke in ga začinite s soljo ter poprom. Dodajte namaz in premešajte. Popecite, da se tofu zlato zapeče. Dodajte med in na hitro premešajte. Odstavite.
3. korak
V stekleno posodo dodajte vse za solato
Na dno najprej omako, nato kumaro, narezano na majhne kose, izbrane kuhane testenine, svežo špinačo, mariniran tofu, avokado ali guacamole, feto in oreščke.
4. korak
Hranite v hladilniku ali vzemite na pot
Tesno zaprite s pokrovom in hranite v hladilniku ali vzemite na pot. Za uživanje stresite v skledo in premešajte.