Pečico segrejemo na 180°C. Kruh naražemo na manjše kocke in ga prelijemo s toplim mlekom. Postavimo na stran, da se napije tekočine in ohladi na sobno temperaturo. Čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo. Ponev pristavimo na zmeren ogenj, dodamo olje in čebulo. Čebulo pražimo tako dolgo, da postekleni, nato dodamo peteršilj in česen. Pražimo 2 minuti. Prepražene sestavine dodamo k namočenemu kruhu in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
Mleto meso damo v večjo skledo. Začinimo s timijanom, soljo in poprom. Dodamo kruhovo mešanico, rumenjak in jajce. Dobro premešamo in pregnetemo, da dobimo gladko, mehko zmes. Mešanico mesa oblikujemo v podolgovati valj, na sredini naredimo daljšo, globoko vdolbino za jajca. Kuhana jajca damo v vdolbino v meso. Zraven vzdolž položimo delikatesne kumarice DROGA. Tesno prekrijemo s preostalim mesom, nad jajcem naj bo približno centimeter mesa. Dobro pritisnemo skupaj. Postavimo v globok pekač in prilijemo 200 ml vode.
Pekač s štefani pečenko postavimo v segreto pečico na srednjo rešetko. Pečemo 1 uro 15 minut pri 180°C. V kolikor pečenka po vrhu ni dovolj zapečena, jo postavimo rešetko višje in pečemo še 5 minut pri 210°C. Štefani pečenko vzamemo iz pečice in jo pustimo 10 - 15 minut, da jo bomo lažje razrezali, in da bo ostala sočna.
Sok od pečenja pečenke precedimo in postavimo na stran. V kozico nalijemo vodo, solimo in pristavimo na močan ogenj. Počakamo, da voda zavre. Korenje olupimo in narežemo na manjše kose. Korenje damo v vrelo vodo in ga kuhamo 10 minut. Dodamo grah in kuhamo še 5 minut. Zelenjavo precedimo in ohladimo v ledeni vodi.
V kozico damo prihranjeno omako od pečenja. Počakamo, da zavre. V skodelici premešamo maslo sobne temperature in moko. Dodamo k omaki skupaj z grahom in korenjem. Premešamo in kuhamo še 2 minuti. Začinimo z meto in po okusu začinimo s soljo in poprom. Postrežemo s štefani pečenko.