Sestavine
Svinjski kotleti 1 kg (10 zrezkov)
Drobtine 160 g
Parmezan 40 g
Peteršilj Šop
Rožmarin 2 žlici
Drobnjak 2 žlici
Česen 2 stroki
Jajce 2
Moka
Mešana solata DROGA
Rdeča pesa DROGA
Olje za cvrtje
AVTOR

Sašo Šketa
Vsi recepti avtorja
Svinjski kotleti v zeliščnih drobtinah
Svinjski kotleti v zeliščnih drobtinah so sočna jed. Mehko meso se odlično poda s hrustljavo skorjico iz zeliščnih drobtin. Kombinacija svežih zelišč, kot so drobnjak, rožmarin in peteršilj, obogatijo okus mesa. Poleg kotletov postrežemo mešano solato DROGA.



1. korak
Priprava mesa
Kotlete solimo in popramo ter postavimo na stran.
2. korak
Priprava zeliščnih drobtin
Pripravimo zeliščne drobtine tako, da v mešalniku zmešamo drobtine, parmezan, česen, peteršilj, rožmarin in drobnjak. V tri krožnike razporedimo moko, zeliščne drobtine in razžvrkljana jajca.
3. korak
Paniranje in cvrtje

Zrezke paniramo in cvremo približno 4 minute na vsaki strani.

4. korak
Postrežemo
Postrežemo skupaj z mešano solato in rdečo peso DROGA.