Sestavine
Prekajena šunka 600-700 g
Korenček 2
Manjša rumena čebula 1
Podzemeljna koleraba 1/2
Mali šopek peteršilja
Celi črni poper nekaj zrn
Jušni rezanci za zakuho
Hren z jabolki DROGA
AVTOR

Anina kuhinja
Vsi recepti avtorja
Tradicionalna suha juha
Tradicionalna suha juha, v kateri se kuha tudi šunka. Poleg juhe, ki se uporabi za zakuho, pa se poleg tradicionalno postreže tudi kuhana šunka iz juhe, pirhi in hren.



1. korak
V posodo dodamo sestavine
V posodo dodamo šunko, korenje, kolerabo, čebulo, peteršilj in poper.
2. korak
Kuhamo 1 uro
Zalijemo z vodo in zavremo. Na nizkem ognju kuhamo 1 uro.
3. korak
Juho odcedimo
Juho odcedimo. V juho po želji zakuhamo jušne rezance.
4. korak
Pa dober tek!
Zraven postrežemo pirhe in narezano šunko ter hren.