Sestavine
Oljčno olje 1 žlica
Pečenice 250 g
Nastrgan česen 1 žlička
Nastrgan ingver 1 žlička
Nastrgano korenje 2
Sesekljana mlada čebula 1
Kislo zelje DROGA 200 g
Poper 1/4 žličke
Sojina omaka 1 žlica
Ostrigova omaka 1 žlica
Sveže vlečeno testo v listih 200 g
Jajce 1
Olje za cvrtje 500 ml
AVTOR

Jernej Kitchen
Vsi recepti avtorja
Zavitki s kislim zeljem in pečenico
Zavitki s kislim zeljem in pečenicami so odlični za slavnostno predjed ali hitro kosilo med tednom v vseh letnih časih. Imajo nežno azijsko noto in so kljub cvrtju sveži, hrustljavi in slastni.



1. korak
Prepražimo pečenico
Ponev z oljem pristavimo na močan ogenj. Pečenico vzdolž prerežemo in iz ovoja iztisnemo meso, ovoj pa zavržemo. Meso dodamo v ponev, kjer ga pražimo 4 - 6 minut, da se zapeče in rahlo porjavi.
2. korak
V ponev dodamo zelenjavo
V ponev dodamo nastrgan česen, ingver in korenje. K mešanici stresemo še mlado čebulo in premešamo ter pražimo 2 minuti.
3. korak
Dodamo kislo zelje DROGA
Kislo zelje odcedimo in ga dodamo k mesu in zelenjavi. Začinimo s poprom, sojino omako in ostrigovo omako. Pražimo 2 - 3 minute. Odstavimo z ognja in počakamo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo.
4. korak
Narežemo vlečeno testo
Liste vlečenega testa narežemo na dvajset kvadratov v velikosti 15 cm x 15 cm.
5. korak
Dodamo nadev
Vzamemo dva lista, ki ju damo enega na drugega. Z razžvrkljanim jajcem premažemo robove. Kvadrat obrnemo v karo in na spodnjo polovico damo dve zvrhani žlici pripravljenega nadeva.
6. korak
Zvijemo testo
Testo tesno zvijemo do polovice, robove zavihamo navznoter ter zavijemo v cigaro. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zavitke položimo na pekač, da se ne dotikajo ena druge.
7. korak
Ocvremo zavitke
Večjo ponev z oljem pristavimo na močan ogenj in olje segrejemo do 175 stopinj. Ko je vroče, pričnemo s cvretjem. Najprej ocvremo tri zavitke, oziroma odvisno od velikosti ponve. Pomembno je, da se med seboj ne dotikajo. Cvremo jih 2 - 3 minute, oziroma do zlate zapečenosti. Ko so zavitki ocvrti, jih položimo na papirnate brisačke, nato postrežemo.