Sestavine
Zavitki listnatega testa 3
Čebula 1
Panceta 100 g
Jajce 1
Maščoba
Krompir 2
Kozarec kislega mleka 1
Maslo 25 g
Mleko 50 ml
Semena kumine
Sol in poper
Lovorjev list 1
Kuhan fižol 400 g
Mešana solata DROGA 1 kozarec
Kislo zelje DROGA 1 kozarec
AVTOR

220 stopinj poševno
Vsi recepti avtorja
Zelenjavni zavitki s kislim zeljem
En zelenjavni zavitek je nadevan s kislim zeljem DROGA in krompirjem, drug pa z mešano solato DROGA in fižolom. V nadevu se skrivata še pražena čebula in panceta, ki vse okuse lepo zaobkrožita.



1. korak
Skuhamo krompir
Krompir skuhamo in ga pretlačimo z maslom in mlekom.
2. korak
Popražimo čebulo in panceto
Čebulo in panceto popražimo ter razdelimo na 2 dela.
3. korak
Zmešamo s kuhanim fižolom
En del pražene čebule zmešamo s kuhanim fižolom in vse skupaj pretlačimo.
4. korak
Dodamo kislo zelje in začimbe
Drugemu delu pražene čebule dodamo kislo zelje DROGA, začimbe in vse skupaj popražimo, zatem pa še dušimo približno pol ure. Nadev ohladimo.
5. korak
Prvi del obložimo s pretlačenim krompirjem
Listnato testo na enem koncu obložimo s pretlačenim krompirjem, po vrhu pa razporedimo praženo kislo zelje. Zavijemo v zavitek.
6. korak
Drugi del obložimo s pretlačenim fižolom
Drugo listnato testo obložimo s pretlačenim fižolom in mešano solato DROGA ter zrolamo v zavitek.
7. korak
Premažemo in popečemo
Zavitke premažemo z jajcem, prepikamo, potresemo s semeni in pečemo 20 minut na 220 stopinj Celzija.