Z ljubeznijo pripravljene kisle kumarice se znajdejo v prav vsaki božični francoski solati in so nepogrešljiv del silvestrske pojedine. V svetu kumaric velja preprosto pravilo – manjši kot si, bolj si zaželen. In tudi, ko si zrel, si lahko še vedno zelen. Delikatesne kisle kumarice so osvežilnega okusa in hrustljave ter bodo pravo ravnovesje k bolj nasitnim prazničnim jedem
Zagotovo se za vsako praznično mize najde ljubitelj pekočega. Odlična in priročna izbira so vloženi feferoni. Pekoče male petarde močnega okusa prebudijo brbončice in dodajo piko na i praznični kulinarični izkušnji. Postrežemo jih lahko k številnim slanim prigrizkom ali z njimi okrasimo mehiško pikantno pico, ki se bo zagotovo znašla na jedilniku v času praznikov. Vlagamo jih zrele in sveže, saj tako obdržijo čim večji delež svojih hranilnih vrednosti.
To kar predstavlja češnja na vrhu torte, to so vloženi šampinjoni na narezku. Skodelica celih vloženih šampinjonov, ki kar kliče po še, ne sme manjkati na bogato obloženem prazničnem narezku. S skrbno pripravo in lastno recepturo poskrbimo, da gozdna specialiteta ohrani svoj značilen okus in svežino brez dodajanja konzervansov.
Narezek je vedno glavni na praznični mizi, še posebej, če zraven postavimo hrustljave filete rumene paprike. Rumena paprika sorte Babura, ki jo vlagamo, je pridelana na s soncem obsijanih lokalnih poljih kmetij spodnjega Podravja. Plodove oberejo ročno, ko so dozoreli, lepe rumene barve in sladkastega okusa. Vloženi fileti rumene paprike so pred kratkim postali dobitnik certifikata Jeruzalem Slovenija, na kar smo izjemno ponosni. Iz srca Prlekije!
Kombinacija sočne rumene in rdeče paprike ter čebule, obogatena s kančkom gorčice. To je namaz s papriko, ki bo prebudil vaše brbončice in k praznični pojedini dodal nekaj svežine. V letošnjem letu pa smo mu dodali še kumarice in ustvarili nov okus – namaz s papriko in kumaricami. Ste ga že preizkusili? Po prvih odzivih je »za prste obliznit«.
Praznično vzdušje je nekaj, v čemer običajno uživamo vsi. K ustvarjanju smo zato v decembru povabili tudi naše ambasadorje na družbenih omrežjih. Pobližje bodo spoznali, kaj se skriva pod pokrovčki naših izdelkov in pripravili zanimive jedi, ki vam lahko služijo kot navdih pri pripravi božičnega jedilnika.
Maja in Jernej Zver, ki ustvarjata pod imenom Jernej Kitchen, bosta pripravila krompirjevo fokačo, ki se postreže kot priloga, predjed ali prigrizek za božično večerjo in silvestrovo.
Blaž Vižintin, ki ga na TikToku poznamo kot Vixa, pripravlja božično kosilo malce drugače. Zaupal nam je, da recept vključuje namaz s papriko in kumaricami, piščanca mariniranega v paradižnikovi šalši in bučkino solato. Sliši se okusno, kajne?
Štefka, ki vodi svoj kulinarični blog Štefkine dobrote, pa se je odločila za bolj tradicionalne okuse. Pripravila bo narastek iz kisle repe z namazom s papriko in kumaricami.
Mi se že veselimo, kaj pa vi? Spremljajte nas na družbenih omrežjih, kjer bomo vse recepte tudi delili, hkrati pa odkrivali okenca Droginega adventnega koledarja s priročnimi nagradami.
Želimo vam praznike polne ljubezni in božič čisto po vašem okusu!