MAR / 2025

VELIKONOČNI PRAZNIKI - KO OKUS IN TRADICIJA ZDRUŽITA GENERACIJE

Velika noč ni samo praznik. Je čas druženja, obujanja spominov in ohranjanja tradicije, ki skozi okuse prehaja iz roda v rod. Ko se domača kuhinja napolni z vonjem šunke, sveže pečene potice in značilne ostrine hrena, se zavemo, da praznična miza ni le prostor za jedi, ampak tudi za zgodbe, toplino in vezi, ki nas povezujejo.

Velika noč skozi okuse in spomine

Velikonočna kulinarika odraža bogato dediščino slovenskih pokrajin. Vsaka družina ima svoje recepte, svoje skrivnosti priprave in svoje spomine, ki jih prenaša naprej. Letos naj bo priložnost, da poleg znanih okusov odkrijete tudi kaj novega – morda prav v moči in aromi tradicionalnega hrena, ki vsakemu prazničnemu grižljaju doda edinstveno noto.
 
Njegova ostrina simbolizira prehod iz zime v pomlad in prinaša svežino, ki se popolno ujema z bogatimi velikonočnimi jedmi. Drogin hren je že desetletja zvest spremljevalec prazničnih pogrinjkov, saj s svojo kakovostjo in prepoznavnim okusom ohranja tradicijo in dopolnjuje velikonočne dobrote. Ob njem se rojevajo zgodbe – o družinskih srečanjih, o prijateljstvih, ki jih je utrdil en sam grižljaj, pekoč in živahen kot življenje samo. In prav v teh trenutkih se zavemo, da prava dediščina niso le recepti, ampak tudi občutki, ki jih ti recepti prebudijo.
 
Naj bo letošnja Velika noč priložnost, da ob praznični mizi delite zgodbe, ustvarite nove spomine in z vsakim grižljajem ohranite tradicijo, ki združuje generacije



Delikatesni hren

Delikatesni hren je odlična izbira za tiste, ki v kuhinji radi ustvarjate. Z izbranim dodatkom po vašem okusu lahko hrenu vdahnete novo dimenzijo in ustvarite pravo kulinarično doživetje, ki bo očaralo vaše goste. Njegov intenziven in značilen okus doda globino in polnost vsaki praznični jedi ter poskrbi za tisti pravi zaključni pečat. Z vsakim grižljajem prebudi brbončice in poudari sočnost šunke, bogastvo jajc ter aromo sveže pečenega kruha.



Hren z jabolki
 
Hren in jabolka – preprosta, a čarobna kombinacija, ki nas popelje nazaj v kuhinje naših babic. Sladkoba sočnih jabolk mehča značilno ostrino hrena, njuno prepletanje pa ustvari popolno harmonijo okusov, ki hkrati razvajajo in prebujajo brbončice. Ta nostalgična mešanica ni le priloga, temveč prava kulinarična dediščina, ki daje prazničnim jedem poseben značaj. Hren z jabolki je odličen za tiste, ki so nekoliko bolj občutljivi na pekoče in želijo nekoliko omiliti oster okus.



Hren s smetano
 
Hren s smetano je ena tistih klasičnih kombinacij, ki vedno navduši. Kremnost smetane nežno omili ostrino hrena, a pri tem ohrani njegov značilen okus, kar ustvari popolno ravnotežje med blagostjo in ostrino. Prav zaradi svoje uravnoteženosti je ta različica hrena priljubljena pri vseh generacijah – tudi pri tistih, ki sicer prisegajo na milejše okuse. Hren s smetano odlično dopolnjuje velikonočne dobrote in poskrbi za harmoničen zaključek prazničnega obeda.